Kvitová v Birminghamu porazila Šafářovou, Strýcová Plíškovou

České fedcupové reprezentantky začínají travnatou část sezony vzájemnými duely v anglickém Birminghamu. Petra Kvitová postoupila do druhého kola po deváté výhře nad Lucií Šafářovou. Souboj Barbory Strýcové a Karolíny Plíškové přerušil na konci druhého setu déšť, pak postoupila zkušenější Strýcová. První zápas na trávě se nepovedl ani Tomáši Berdychovi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová se na svůj oblíbený povrch vrátila vítězstvím nad feducpovou kolegyní

Petra Kvitová se na svůj oblíbený povrch vrátila vítězstvím nad feducpovou kolegyní | Zdroj: Reuters

Oba české duely začaly v Birminghamu těsně po poledni, ale podstatně rychleji se hrál zápas Kvitové se Šafářovou, kterému jasně dominovala tenistka z Fulneku. Petra Kvitová ovládla i devátý vzájemný zápas obou kolegyň, když se do bezpečného náskoku dostala pokaždé už v úvodu setu.

„Ráda se vracím na trávu. Tohle byl můj první zápas letos a cítila jsem se výborně,“ řekla Petra Kvitová ještě na kurtu po 69 minut dlouhém zápase. „Na novém povrchu je to vždycky těžké, ale když je to tráva, je to zábava," dodala později na svém twitterovém účtu.

„Lucka je hodně nebezpečná, ale já hrála od začátku solidně,“ pochválila svou soupeřku, které za celý zápas dovolila jediný brejkbol, navíc v samém závěru. Ve druhém kole narazí na Lotyšku Ostapenkovou, které má co vracet. Jediný vzájemný zápas totiž letos v Dauhá prohrála.

Barbora Strýcová nastoupila na Karolínu Plíškovou zostra a velmi rychle vedla 5:0, poslední hru prvního setu však získala až na poslední chvíli. Lounská tenistka se probrala, vzala si zpět dva ztracené servisy a snížila na 4:5 při vlastním podání. To ale ztratila čistou hrou, stejně jako první set.

Ve druhé sadě už se obě spoluhráčky z fedcupových deblů hlídaly. Jednou si vyměnily podání, ale ani jedna nešla do vedení o více než jednu hru. Těsně před tie-breakem sice zápas přerušil déšť, po nucené pauze ale zkušenější tenistka zkrácenou hru zvládla.

Vstup do travnaté části sezony tenistovi Tomáši Berdychovi nevyšel. V prvním kole turnaje v Halle podlehl čtvrtý nasazený český hráč Kypřanu Marcosi Baghdatisovi dvakrát 6:7.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme