Do obětí střílel opakovaně, aby se ujistil, říká přeživší masakru v Orlandu

Několik pacientů zůstává v kritickém stavu po nedělním útoku v americkém Orlandu. Zdravotníci poprvé popsali dramatickou situaci, za které se snažili zachránit životy obětí nejhorší střelby v moderních dějinách Spojených států. O útoku také veřejně promluvilo několik přeživších.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tisková konference s lékaři a přeživším útoku Angelem Colonem

Tisková konference s lékaři a přeživším útoku Angelem Colonem | Zdroj: Reuters

Heroické nasazení a téměř válečné podmínky provázely podle lékařů v Orlandu úsilí o záchranu životů obětí střelby v nočním klubu.

Jak potvrdil jeden z traumatologů Joseph Ibrahim, povaha střelných zranění svědčí o tom, že útočník použil obě zbraně - pistoli i automatickou pušku.

Mezi zachráněnými je i Angel Colon, který v nemocnici skončil s trojnásobným střelným zraněním a zlomeninou. Za jeden z nejhorších momentů označil chvíli, kdy útočník do obětí znovu střílel, aby se ujistil, že zemřely.

Mnoho životů se podle lékařů podařilo zachránit i díky tomu, že klub je od nemocnice vzdálený jen několik bloků.

FBI mezitím potvrdila, že vyšetřuje podezření, že 29letý útočník byl sám gay a skrýval svoji homosexuální orientaci. Přímé napojení na hnutí Islámský stát FBI zatím nenašla.

Přeživší útoku Angel Colon s rodinou a přihlížejícími na tiskové konferenci v Orlandu | Foto: Reuters

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme