VIDEO: V Lille se znovu střetly skupiny fanoušků, policie v noci použila pepřový sprej

Šarvátky v ulicích francouzských měst mezi fotbalovými chuligány při právě probíhajícím evropském šampionátu pokračují. UEFA sice v úterý potrestala ruský svaz podmínečným vyloučením reprezentace z turnaje i tučnou pokutou, jenže ruští fanoušci se během dne i v noci na středu znovu rvali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruští chuligáni, kteří si říkají Orel Butchers, byli k vidění i o víkendu v Marseille

Ruští chuligáni, kteří si říkají Orel Butchers, byli k vidění i o víkendu v Marseille | Zdroj: Reuters

Ruští fanoušci napadli Angličany a Velšany v ulicích Lille během úterního odpoledne.

Podle svědků, kteří se vyjádřili pro britský deník Mirror, se ostrované společně bavili před restaurací La Taverne Flamande. „Pak přišli Rusové a vystartovali na nás,“ popsal pětadvacetiletý anglický fanoušek Mark Crowe.

Část ruských příznivců, které Britové uráželi vulgárními popěvky, na sobě měla podle fotografií trička Orel Butchers. Tak se nazývá skupina chuligánů kolem klubu Lokomotiv Moskva. Fanoušci po sobě házeli židle, stoly i skleněné lahve.

V noci pak v ulicích došlo k dalším potyčkám. Incident vyřešili francouzští policisté použitím pepřového spreje.

Zatímco ruští fotbalisté se ve středu od 15 hodin představí právě v Lille proti Slovensku, Angličané a Velšani hrají o den později ve čtyřicet kilometrů vzdáleném městě Lens.

Rusové se dostali do potyček s Angličany před i při sobotním vzájemném duelu obou reprezentací v Marseille.

UEFA pak v úterý potrestala ruský fotbalový svaz za výtržnosti, užívání pyrotechniky a rasistické chování fanoušků podmínečným vyloučením reprezentace z mistrovství Evropy a pokutou ve výši 150 tisíc eur, což je v přepočtu přes čtyři miliony korun.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme