Šlachta ještě rezignaci zváží. Chce počkat na víc informací o policejní reorganizaci

Šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta ještě rozmýšlí, zda stáhne svou výpověď ke konci června. Na svoji pozici rezignoval, protože nesouhlasí s plánovanou reorganizací policie. Odchod si chce ještě promyslet kvůli včerejší dohodě politiků na jednání Bezpečnostní rady státu o měsíčním posunutí změn.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Šlachta (archivní foto)

Robert Šlachta (archivní foto) | Zdroj: ČTK

Definitivně se chce Robert Šlachta rozhodnout, až získá bližší informace o změnách. Českému rozhlasu řekl, že o včerejší dohodě, že ministr vnitra posune platnost policejní reformy až k prvnímu srpnu, zatím nemá dost informací.

„V současné době bych zatím nechtěl komentovat své další kroky. Vyčkám, až budu mít více informací,“ uvedl.

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán z hnutí ANO rozhodnutí Roberta Šlachty vítá. Podle něj je dobře, že to zvažuje a že se začalo o změnách jednat.

„Velice to vítám a chápu, že je to v souvislosti s tím, že se přece jenom podařilo dosáhnout toho, že se začne debatovat o tom, co se vlastně chystá, jak se to má chystat. Věřím, že se podaří tu situaci ještě zachránit a jsem tomu moc rád.“

Reorganizace polici měla původně platit od července. ÚOOZ se má spojit s protikorupční jednotkou a společně pak spadat pod novou Národní centrálu pro boj s organizovaným zločinem.

Změna je ale podle části vládní koalice i některých státních zástupců nepřipravená, podle Hnutí ANO je jejím jediným cílem zbavit se Šlachty.

Jana Klímová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme