Čeští fotbalisté navzdory porážce neztrácejí optimismus. Turnaj pro nás nekončí, říkají

Čeští fotbalisté zažívají po čtyřech letech na mistrovství Evropy stejnou situaci. Na úvod nebodovali, a teď musí ve zbytku základní skupiny bojovat o postup do vyřazovací části šampionátu. A rozhodně se nevzdávají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech

Petr Čech | Zdroj: ČTK

„Viděli jsme to na minulém mistrovství, že i po vysoké porážce, kdy už nás všichni posílali domů, jsme nakonec zázračně vyhráli skupinu a šli dále. Možná, že je atmosféra lepší, než byla tenkrát,“ myslí si stoper Michal Kadlec.

Předchozí Euro totiž začalo nečekaně vysokým debaklem s Ruskem, zatímco teď se prohrálo s favorizovaným Španělskem jen těsně, i když soupeř v zápase dominoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Myslím, že není důvod, aby nebyla psychická pohoda, říká navzdory prohře se Španělskem útočník David Lafata

„Myslím, že není důvod, aby nebyla psychická pohoda. Jeli jsme sem v dobré náladě a to, že jsme prohráli se Španělskem, nás mrzí, ale turnaj pro nás nekončí,“ potvrzuje útočník David Lafata odhodlanost české reprezentace.

Navíc možnosti postupu jsou kvůli zvýšení počtu týmů na aktuálním mistrovství Evropy větší než minule - dál jdou i některé týmy ze třetích míst základních skupin.

„V té postupové matematice se zas tak moc nezměnilo. Máme dva zápasy na to, abychom získali dostatečný počet bodů na postup,“ nepropadá žádné panice ani brankář Petr Čech.

Slováci zdolali Rusko a slaví historickou výhru na mistrovství Evropy

Číst článek

Národní tým má stále postup do další fáze ve svých rukou. Šance by existovala i po případném pátečním neúspěchu s Chorvatskem. Dlouholetá gólmanská jednička české reprezentace teď ale nechce spekulovat o různých možnostech postupu.

„Osobně se připravuji na každý zápas a nesnažím se koukat doprava a doleva, jestli bude stačit bod, tři nebo kolik. Vždy jdeme do zápasu s tím, abychom získali co nejlepší výsledek. Samozřejmě chceme ideálně získat v každém zápase tři body, abychom nemuseli vůbec kalkulovat,“ přeje si Petr Čech před zápasy Chorvatskem a Tureckem.

Mirko Vasić, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme