Po brněnské Kometě posiluje i hokejový Třinec. Ze zahraničí přilákal Jakuba Petružálka

Moravské hokejové kluby mocně posilují. Kometa Brno oznámila v poslední době příchod řady zkušených hráčů. Pozadu nezůstává ani Třinec, který posílí mistr ligy a bývalý hokejový reprezentant Jakub Petružálek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oceláři Třinec Werk Arena

Oceláři Třinec Werk Arena | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

Jednatřicetiletý hráč působil v minulé sezoně ve švédském Örebre a poté v Dynamu Moskva. Na začátku roku ale ukončil své působení v Rusku kvůli vyhřezlé plotýnce. S Oceláři se bývalý hráč Litvínova domluvil na dvouleté smlouvě.

Při návratu do extraligy dostal Petružálek nabídku i z domovského Litvínova, nakonec však zvolil bohatý moravský klub.

„Kuba měl několik konkrétních nabídek ze zahraničí, ale nakonec se rozhodl upřednostnit angažmá v extralize. Samozřejmě jsme s ním jednali. Nabídli jsme mu nadstandardní smlouvu, ale musíme brát v potaz naše možnosti, jsme regionální klub,“ uvedl generální manažer Litvínova Robert Kysela.

Kromě Örebre a Dynama Moskva má za sebou Petružálek bohatou zahraniční kariéru. V té si vyzkoušel i nejprestižnější ligu světa zámořskou NHL. V té odehrál dvě utkání za Carolinu. V Evropě působil také v Lukko Rauma, Chabarovsku, Kazani a Jekatěrinburgu.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme