Ve Venezuele pokračuje masové rabování, policie zadržela 400 lidí

Ve Venezuele zatkli nejméně 400 lidí, kteří rabovali supermarkety. Podle neověřených zpráv, které se šíří po sociálních sítích, zemřelo ve městě Cumana při zásahu policie několik lidí. Jihoamerickou zemí, která má obří zásoby ropy, zmítá hluboká ekonomická krize. K dostání nejsou ani základní potraviny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyrabované řeznictví ve slumu v Caracasu (10. června 2016)

Vyrabované řeznictví ve slumu v Caracasu (10. června 2016) | Zdroj: Reuters

Na mnoha místech v 800tisícovém městě Cumana to vypadalo stejně: jakmile se někomu podařilo rozbít dveře obchodu nebo skladu, seběhli se lidé z okolí a odnášeli, co zbylo.

Některé supermarkety přitom úplně zdemolovali. Dělají to, protože mají hlad, glosovala situaci obyvatelka Cumany María Fernándezová.

Rabování obchodů začíná být ve Venezuele stále dál častější. Socialistická vláda teď chce většinu potravin v zemi rozdělovat přímo obyvatelům mimo obchodní síť, přes takzvané místní výbory zásobování.

Z nedostatku potravin a dalšího zboží obviňuje podnikatele, kteří prý proti ní vedou ekonomickou válku. Podle opozice je ale na vině vláda a její hospodářská politika.

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme