S orientací na trhu s nemovitostmi bude Čechům pomáhat nová asociace

Česká republika je jednou z mála zemí v Evropské unii, kde není činnost realitních kanceláří a zprostředkovatelů regulovaná. S tím, aby se na trhu s nemovitostmi lidé lépe zorientovali, jim bude nově pomáhat Česká asociace pro nemovitosti (CAPNE).

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

S čím by měli lidé při nákupu nových bytů se supernízkou hypoteční sazbou počítat?

S čím by měli lidé při nákupu nových bytů se supernízkou hypoteční sazbou počítat? | Foto: CC0 Public domain, Fotobanka Pixabay

Orientaci na trhu s nemovitostmi může lidem ztěžovat i to, že kvůli chybějícím regulacím je v tuzemsku nejvíc realitních makléřů na počet obyvatel v celé Evropě, tvrdí organizace CAPNE.

Asociace proto spustila specializované webové portály, na kterých chce zveřejňovat informace od aktualit, tipů a rad přes postupy a návody až po například garantované vzorové smlouvy.

Laik podle asociace nemá možnost se bez pomoci na trhu zorientovat mimo jiné proto, že se často mění legislativa. Pokud ale bude informovaný, prostředí na trhu s nemovitostmi to zkvalitní, věří CAPNE.

Nepoctiví realitní makléři mají zmizet z trhu. Vláda chystá přísnější pravidla

Číst článek

Zájemcům nabídne asociace na svých portálech pomoc odborníků, ať už půjde o renomované advokátní kanceláře, nezávislé realitní experty nebo o finanční a daňové specialisty. Ti budou odpovídat na konkrétní otázky lidí.

„Aktuálně nabízíme členství zadarmo, jinak ale bude zpoplatněno. Podle typu členství, základního nebo profi, poskytujeme různé typy obsahu,“ řekl předseda asociace Tomáš Peterka.

S otázkami se lidé budou moci obránit i třeba na stavební inženýry. Novou asociaci CAPNE totiž podporují organizace jako Komora daňových poradců, Asociace finančních poradců nebo třeba inspektorů nemovitostí. Kromě odpovědí připravuje asociace také semináře a kurzy.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme