Maďarsko remizovalo s Islandem 1:1. Je blízko postupu do osmifinále

Fotbalisté Maďarska mají po dvou zápasech blízko k postupu do osmifinálové fáze. Ve skupině F remizovali s Islandem 1:1, když vyrovnali v 88. minutě. Seveřané v závěru přišli o své historicky první vítězství na Euru a na kontě mají dvě remízy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opora Maďarska a nejstarší hráč v historii Eura. Gólman Gábor Király

Opora Maďarska a nejstarší hráč v historii Eura. Gólman Gábor Király | Zdroj: Reuters

Brankář charakteristický šedými tepláky Gábor Király je prvním čtyřicátníkem v historii ME, ale po půlhodině hry udělal chybu. Míč mu vypadl z náruče a následně fauloval Gunnarssona. Nařízený pokutový kop proměnil Gylfi Sugurdsson a zajistil Islandu poločasové vedení.

Po změně stran měli Maďari velkou převahu. Tři velké šance zahodil záložník Lászlo Kleinheiser, který nejdřív pálil vysoko nad a nedokázal využít ani závar před Halldórssonovou brankou. Vyrovnat mohl i Lang, který včera oslavil 21. narozeiny, jenže nestihl se zorientovat.

Když už se desetina islandského národa rozesetá po Francii začala těšit na historickou výhru, přišla pohroma. Centr Nikoliće si Birkir Sävarsson srazil do vlastní branky a rozjásal naopak Maďary. V nastavení ještě Seveřané měli velkou šanci při přímém kopu, jenže Sigurdsson zeď neprostřelil a zápas skončil 1:1.

Maďaři jsou na velké fotbalové akci po 30 letech, na Euru dokonce poprvé od roku 1972, ale úvodním vítězstvím nad Rakouskem si připravili výbornou výchozí pozici. Po druhém zápase mají na kontě 4 body a jsou velmi blízko postupu. Island je v tabulce třetí se dvěma remízami.

Mistrovství Evropy ve fotbale:
Skupina F (hráno v Marseille):
Island - Maďarsko 1:1 (1:0)
Branky: 40. G. Sigurdsson z pen. - 88. vlastní Saevarsson. Rozhodčí: Karasev - Golubjev, Kalugin - Lapočkin, Ivanov (všichni Rus.). ŽK: Gudmundsson, Saevarsson, Finnbogason - Nagy, Kleinheisler, Kádár. Diváci: 60.842.
Sestavy:
Island: Halldorsson - Saevarsson, R. Sigurdsson, Árnason, Skúlason - Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson (67. Hallfredsson), Bjarnason - Sigthórsson (84. Gudjohnsen), Bödvarsson (69. Finnbogason). Trenér: Lagerbäck.
Maďarsko: Király - Lang, Guzmics, Juhász (85. Szalai), Kádár - Nagy - Stieber (67. Nikolič), Gera, Kleinheisler, Dzsudzsák - Priskin (67. Böde). Trenér: Storck.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme