Hlavní hvězdou exhibice v Lomnici byl Roman Koudelka. Mezi skoky koukal na fotbal

Zatímco dřív byla Lomnice nad Popelkou známá třeba díky výrobě sucharů, dnes ji reprezentují skokani na lyžích. Roman Koudelka a Tomáš Portyk jsou ve svých oborech nejlepšími v republice, a včera se spolu s dalšími reprezentanty představili na lomnickém můstku s umělou hmotou při tradiční Samohýl exhibici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka

Roman Koudelka | Foto: ČRo

„Vím, že mi tu lidi fandí. Jsem rád, že jsem z Lomnice, je to vlastně můj domov. Vychovali mě tady a díky nim vlastně mám výsledky, co mám, takže jsem jim za to vděčný,“ poděkoval na závěr skokanské exhibice v Lomnici nad Popelkou nejlepší český skokan Roman Koudelka.

Po nájezdu z plechové stopy to ale tentokrát nebyl místní oblíbenec, kdo doletěl nejdál. Skončil třetí za Viktorem Poláškem a sdruženářem Tomášem podnikem. Ten vyhrál i díky druhému kolu a skoku dlouhému 78 metrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skokanskou exhibici v Lomnici sledoval reportér ČRo David Nyč

Na konci exhibice se víc než z vítězství radoval z toho, že si mohl aspoň jednou v roce zazávodit absolutně bez nervů, protože něco takového se mu třeba na Světovém poháru nepoštěstí.

„Je to vždy zpestření v začátku sezony. Na závodech myslíme na jiné věci, tady skáčeme pro lidi a víme, že se budou bavit. Je to jiný závod než ty ostatní. I takové jsou potřeba pro psychiku,“ říká sdruženář.

„Bylo to hlavně pro lidi a myslím, že se to povedlo. Škoda, že úplně nevyšlo počasí. Docela foukalo a byla docela zima, ale věřím, že třeba za rok už to vyjde ještě líp. Třeba lidi navnadíme i nějakými hezkými výsledky,“ věří Roman Koudelka.

Počasí se nakonec umoudřilo, hrála živá kapela a dostatek byl i klobás ve stánku. Pod můstkem v Lomnici se sešlo několik stovek diváků.

Skoky na lyžích jsou v městě na Semilsku sportem číslo jedna. V létě ale i skokani sledují další reprezentanty. A tak Roman Koudelka mezi skoky sledoval na telefonu snažení českého fotbalového týmu. „2:2. Necid! Bývalý slávista! Hoši, vy nás nemít,“ komentoval příznivec Slavie Roman Koudelka závěr zápasu s Chorvatskem.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme