Lebron James táhne Cleveland za historickým titulem. Zbývá udělat poslední, ale nejtěžší krok

Clevelandu se jako třetímu týmu v 70leté historii NBA podařilo vynutit ve finále play-off rozhodující sedmý zápas, přestože v sérii s Golden State prohrávali už 1:3 na zápasy. Otočit sérii a oslavit titul se nepovedlo ještě nikdy nikomu. Největší zásluhu na tom má hlavní hvězda týmu, LeBron James. 31letý dvojnásobný olympijský vítěz a majitel dvou prstenů pro šampiony NBA z Miami je blízko cíli také ve svém Clevelandu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LeBron James

LeBron James | Zdroj: Reuters

Cavaliers si nemohli dovolit zaváhat, jinak by byl konec. A v tu chvíli nastal ten pravý čas LeBrona Jamese, rodáka z nedalekého Akronu. Po 15 letech se stal prvním hráčem, který ve dvou utkáních po sobě nastřílel v play-off přes 40 bodů.

Udržel tak pro svůj tým naději na historický obrat, který ještě nikdo nikdy nedokonal. Zejména díky němu se tak v NBA rozhodne o titulu až dnes v noci na půdě Golden State.

Přehrát

00:00 / 00:00

Clevelandu se jako třetímu týmu v 70leté historii NBA podařilo vynutit ve finále play-off rozhodující sedmý zápas, největší zásluhu na tom má LeBron James

„Rekordy jsou od toho, aby se překonávali! Jsme kousek od cíle, na jehož splnění jsme celý rok tvrdě pracovali. Sedmý zápas - to jsou dvě nejkrásnější slova na světě. Uvidíme, co se teď stane. Nemůžu se dočkat,“ nechal se ihned po skončení šestého finále slyšet ještě na palubovce viditelně spokojený LeBron James.

Není se čemu divit, vždyť z pozice podceňovaného finalisty dostali ‘Cavs‘ pod tlak velkého favorita z Oaklandu, který v základní části dominoval a překonal rekord v počtu vítězství legendárního Chicaga z Jordanovy éry.

Ještě několik hodin tak může Cleveland minimálně snít, že přeruší třetí nejdelší čekání na titul v historii amerických profesionálních sportů, To trvá už 52 let.

„Vrátil jsem se sem, abych vyhrál titul pro Cleveland, pro všechny obyvatele Ohia a zejména naše skvělé fanoušky po celém světě. To je můj cíl. Ale nechci teď kvůli tomu na sebe zvyšovat tlak. Prostě půjdu hrát naplno jako vždycky a uvidíme, co se stane,“ prohlásil LeBron James.

Pomoci mohou i jeho obrovské zkušenosti, vyřazení čelil v play-off už sedmnáctkrát a devětkrát odešel jako vítěz. Jenže z pěti pokusů se radoval po sedmém zápase jen dvakrát a pokaždé v Miami.

Pokud ovšem bude ten šťastnější i dnes v noci, jeho přezdívka ‘Král James‘ bude konečně oprávněná. Jak to všechno dopadne, bude jasno v pondělí nad ránem českého času.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme