Na slovník vás miliardářů prostě nemám, obrací se Chovanec k Jančurovi i Babišovi

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) zveřejnil video, v němž odpovídá na „reklamní šarádu“ podnikatele Radima Jančury. Ten nechal nedávno polepit desítky svých žlutých autobusů, které jezdí pod značkou RegioJet, velkou fotografií ministra vnitra a zveřejnil na nich také jeho telefonní číslo spolu s číslem premiéra Bohuslava Sobotky. Chovancovo video však nemíří jen na Jančuru, ale ministr si v něm zároveň vyřizuje účty i s šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Napište Chovancovi, vyzývá Radim Jančura

Napište Chovancovi, vyzývá Radim Jančura | Foto: Filip Harzer

„Tento vzkaz točím na telefon, jehož číslo už dlouhou dobu máte a při kontaktu se mnou ho používáte, proto jste ho asi zveřejnil, děkuji. Lidi mám rád a jejich názory si velmi rád přečtu,“ mluví Chovanec k Jančurovi.

Dál říká, že je obyčejný chlap z Plzně, který rád chodí do „posilky“ nebo na ryby a že si vždycky myslel, že říct něco narovinu, někdy i trochu spostě, nevadí.

„Ale je to jinak. Na slovník vás miliardářů já prostě nemám. Když si vzpomenu na ty sprosťárny na koaličních radách nebo Bezpečnostní radě státu anebo na esemesky, které jste mi před několika dny posílal, tak je to jasné. Ze mě prostě miliardář nikdy nebude, bude ze mě snad jen slušný politik z Plzně,“ líčí ministr.

„Narovinu. Obdivuji vás pro váš podnikatelský úspěch, pro vaši přímočarost i dravost. Před lety jste říkal, že chcete podnikat bez dotací, dnes si čtu, že se o ně ucházíte a dokonce snad, že na nich vyděláváte. Odkud já ten příběh znám? Asi z koalice,“ podotýká Chovanec.

Chovanec se stal kmotrem kmotrů, odstraněním Šlachty vyhověl podsvětí, řekl Babiš

Číst článek

Ten už v úvodu mluvil o tom, že před třemi lety Jančura poskytl Babišovi reklamní plochu na svých autobusech. A oba muže Chovanec spojil ještě jednou – přes žlutou barvu.

„Zvykli jsme si na vaše žluté autobusy, na vaše žluté vlaky, zvykli jsme si na žluté lány řepky, která roste i pro dotace pro pana Babiše, na jednu věc si však nezvykneme, na návrat této žluté policie,“ podotýká na videu Chovanec, přičemž stojí u žlutého vozu, jaký za komunismu používala Veřejná bezpečnost.

Je to zjevná narážka na kritiku policejní reorganizace ze strany hnutí ANO. Ta byla slyšet i dnes.

Andrej Babiš v televizních Otázkách Václava Moravce označil Chovance za „kmotra kmotrů“. Reorganizací, která vedla k odchodu šéfa ÚOOZ Roberta Šlachty, podle něj ministr vnitra „vyhověl podsvětí“.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme