Euroskeptik Orbán se chystá vyzvat Brity, aby hlasovali pro EU

Maďarský premiér Viktor Orbán, který je považován za jednoho z nejvíce euroskeptických představitelů členských zemí Evropské unie, se chystá v britském tisku obrátit na obyvatele Británie, aby hlasovali pro setrvání v EU. Oznámil to Orbánův tiskový mluvčí Zoltán Kovács. Britové budou o setrvání v osmadvacítce hlasovat ve čtvrtek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maďarsko podle premiéra Orbána  nemá dost žiletkového drátu

Maďarsko podle premiéra Orbána nemá dost žiletkového drátu | Zdroj: Reuters

„I když jsme často z mnoha stran osočováni z protiunijních postojů, tak toto je důkaz, že Maďarsko je oddáno Evropské unii,“ řekl Kovács. Agentura Reuters v této souvislosti připomněla, že Orbán a jeho vláda se dostali s EU do konfliktu opakovaně, především kvůli kontroverzním politickým, soudním či mediálním reformám v Maďarsku.

V Británii podle Kovácse pracuje až 300 tisíc Maďarů. Právě imigrace je jedním z nejvíce diskutovaných témat během kampaně v Británii, odpůrci EU totiž nahlížejí na přistěhovalectví z jiných členských států unie jako na problematické, neboť podle nich příliš zatěžuje britský sociální systém.

Zastánci EU takový názor odmítají a tvrdí, že unijní přistěhovalci jsou pro Británii naopak finančním přínosem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme