Jsem zpátky, hlásí Špotáková. Hodem v Táboře se dostala do čela světových tabulek

Vrcholem domácího atletického šampionátu v Táboře byl podle očekávání oštěp žen s Barborou Špotákovou. Ta hned prvním pokusem poslala své náčiní do vzdálenosti 66 metrů a 87 centimetrů a posunula se do čela letošních světových tabulek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková

Barbora Špotáková | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Měla jsem plán hodit 65 metrů, o kterých jsem mluvila. A když jsem hodila 66,87, bylo už těžké závodit dál. Je to důkaz, že jsem zpátky, můžu si hrát s technikou a nepřemýšlím o noze. Zajímavé je, že kotníky mi vůbec nezmizely. Evidentně byl odpočinek k něčemu dobrý,“ řekla spokojená Barbora Špotáková po zisku 11. domácího titulu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jsem zpátky a zranění nohy je historie. Barboru Špotákovou získal k rozhovoru reportér ČRo Jakub Marek

Hned prvním hodem v Táboře se navíc dostala o více než metr do čela světových tabulek.

Noha, na které jste měla zlomenou zánártní kůstku, už vám problém nedělala?

To už je evidentně historie. Od Memoriálu Josefa Odložila, kdy jsem se druhý den probudila a o ničem nevěděla, bylo jasné, že je všechno dobře. Ještě jednou děkuji doktoru Sinkulemu z Nemocnice Na Františku, který respektoval, že nechci nohu operovat a musí to srůst samo. To bylo nejtěžší rozhodnutí letošního roku.

V Táboře je oproti včerejšku asi dvojnásobek fanoušků. Pomohla vám atmosféra?

Málokdy jsem na oštěpu takovouhle atmosféru zažila. Možná na Zlaté tretře, ale tam je to jiné. Na mistrovství republiky asi nikdy. Užívaly si to všechny holky a pěkně házely i další oštěpařky. Musím je ocenit.

Teď vás čeká ME v Amsterdamu. Takže obhajoba titulu?

Na to vůbec nemyslím. Cíl je Rio a do Amsterdamu si jedu vyzkoušet kvalifikaci a finále. Každý závod chci vyhrát, ale v letošní sezoně to není hlavní. Byla bych ráda, abych podobně házela a abych se podobně i cítila. S trenérem to vymyslíme tak, aby to dopadlo.

IAAF nepustí ruské atlety na olympiádu. Co na to říkáte?

Přijde mi to trošku příliš, nemám ráda radikální řezy. Myslím, že jejich systém skončil a teď tam jsou lidi, kteří nepodvádí. Nevím, proč by za to měli pykat. Olympiáda bez tak obrovské země mi přijde neúplná. Možná má někdo jiný názor, já ten svůj nikomu necpu.

Barbora Špotáková | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme