Basketbalisté Clevelandu ovládli sedmé finále a poprvé se stali šampiony NBA

Basketbalisté Clevelandu zdolali v rozhodujícím sedmém zápase finále NBA Golden State na jeho palubovce a poprvé v historii se stali vítězi slavné severoamerické soutěže. Hlavní podíl na vítězství Cavaliers měl LeBron James, který v záveřečném duelu finálové série zaznamenal tzv. triple double a navíc byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LeBron James s pohárem pro šampiony NBA

LeBron James s pohárem pro šampiony NBA | Zdroj: Reuters

Hráči Golden State ve finále NBA nepotvrdili pověst favoritů, když se jim nepodařilo potvrdit skvělou bilanci ze základní části, ve které nashromáždili rekordních 73 výher.

Warriors přitom nepomohl ani fakt, že po čtyřech zápasech finálové série vedli 3:1. Cleveland totiž vyhrál třikrát v řadě a ukončil více než 40leté čekání na titul v nejprestižnější basketbalové lize světa.

Podobný průběh jako celá série měl i poslední zápas poté, co první půli ovládli hráči Golden State, kteří v poločase vedli 49:42. Ve třetí čtvrtině však Kavalíři zabrali, dvanáctiminutovku vyhráli v poměru 27:33 a náskok Válečníků snížili. Dramatickou čtvrtou čtvrtinu pak Cleveland výhrál o pět bodů a získal historický primát.

Nejvíce bodů si v noci na dnešek připsal Draymond Green z Golden State. Mnohem spokojenější však byl lídr vítězného Clevelandu LeBron James, jenž triumf svého týmu podpořil 27 body, ke kterým navíc přidal i 11 doskoků a 11 asistencí.

Finále play-off NBA - 7. zápas:
Golden State - Cleveland 89:93 (22:23, 49:42, 76:75)
Nejvíce bodů: Green 32, Curry 17, K. Thompson 14, Barnes 10 - James 27, Irving 26, Smith 12. Trestné hody: 13/10 - 25/21. Trojky: 15:6. Doskoky: 39:48. Diváci: 19.596. Konečný stav série: 3:4.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme