V ústecké zoo se o víkendu slavilo – hned třikrát!

20. červen 2016

Třetí červnová sobota proměnila Zoologickou zahradu v Ústí nad Labem na místo konání hned tří oslav. V rámci Dne otců, který připadá na neděli, si tátové se svými ratolestmi mohli zasoutěžit a užít si společně hezké chvíle. Medvěd malajský se jménem Babu se dočkal svých narozenin, už pátých. Posledním bodem oslav byl křest dvou malých žirafích mláďat, a to v rámci Mezinárodního dne žiraf.

Den otců se v ústecké zoo slavil už potřetí. Ukazuje na důležitou roli otců při výchově. Tátové a jejich děti měli připraven soutěžní program, kde po absolvování aktivit dvojici čekala odměna. Někteří tatínkové ale ani nevěděli, že něco jako Den otců vůbec je, jiní si tento den naopak pochvalovali.

Svou narozeninovou oslavu měla samice medvěda malajského Babu. Ve výběhu na ni čekalo několik dobrot ‒ vyřezaný meloun, zabalené krabice, ukrývající lahodné ovoce, a jako sladká tečka med. Oslavy se zúčastnil i známý režisér a novinář Dan Přibáň, který na cestách kolem světa jezdí trabantem, kterému říká Babu.

Křtiny žiraf se konaly za účasti známé herečky Ivany Chýlkové a jejího doprovodu Romana Štabrňáka. „Tak já jsem ráda, že křtím právě žirafu. Jak jsem tu řekla, mám pochopení pro jakéhokoliv tvora, který žije na vysoké noze, pro mě je to tedy čest,“ popsala kmotra Ivana Chýlková.

Babu, medvěd malajský, rozbaluje narozeninové dárky

Dva malí samečci už tedy mají od soboty jména – Enjoy a Saul. Tento křest se doplňoval i s Mezinárodním dnem žiraf, který se koná 21. června. Jedná se totiž o nejdelší den v roce, a komu jinému než právě žirafám by tedy měl patřit!

autor: Martin Dušek
Spustit audio