Parkoviště u karlovarské Galerie umění má být v provozu do festivalu

20. červen 2016

Karlovy Vary chtějí do filmového festivalu zprovoznit parkoviště u Galerie umění. Základní sanace svahu nad parkovištěm má přijít na zhruba půl milionu korun. Parkoviště je jedno z mála veřejných parkovacích míst ve východní části města.

„Po opravě bude opět parkoviště svěřeno do správy Dopravního podniku a jsme domluveni tak, že veškeré výnosy z parkoviště budou věnovány na další zpevnění snahu nad ním. To se ale bude dělat už za provozu nebo v zimním období, kdy není tak využívané," říká primátor Petr Kulhánek.

Parkoviště u Galerie umění bylo uzavřeno v lednu letošního roku, když se začal svah nad ním posouvat a hrozilo, že by kameny nebo spadlé stromy mohly poškodit zaparkovaná auta. Od té doby je stále mimo provoz, což už nyní komplikuje možnosti parkování v okolí.

Parkování je v Karlových Varech problémem už roky. Ve městě měla soukromá společnost postavit hned několik parkovacích domů, jeden z nich právě u Galerie umění.

Současné vedení města ale označilo původní smlouvy za neplatné a s firmou se soudí. Ta totiž po městě požadovala přes 100 milionů za změřenou investici. Do konečného rozsudku nechce vedení magistrátu riskovat zahájení investice.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio