Britský premiér Cameron prý nelituje, že unijní referendum vypsal

Poslední dva dny mají na přesvědčování voličů obě znesvářené kampaně britského unijního referenda. Podle jednoho z posledních průzkumů se zastánci členství v EU znovu dostali do jasného vedení. Premiér David Cameron prohlásil, že vypsání referenda nelituje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský premiér David Cameron

Britský premiér David Cameron | Zdroj: Reuters

Podle ministerského předsedy je otázka unijního členství a jeho podmínek tak velká a zásadní, že bylo třeba ji s veřejností urovnat.

Cameron ale pro BBC přiznal, že by si býval ušetřil řadu bezesných nocí, kdyby se před dvěma lety nekonalo skotské referendum.

Premiér čelil v posledních hodinách obvinění ze strany euroskeptika Nigela Farage, že se snaží zneužít tragickou smrt poslankyně Jo Coxové ve snaze udržet Británii v Evropské unii.

Průzkum pro ČRo: Odchod Británie z EU si nepřejí téměř dvě třetiny Čechů

Číst článek

Průzkum agentury ORB pro Telegraph ukázal vedení 53 ku 46 procentům ve prospěch zastánců unijního členství. Toto číslo se ale týká pouze těch Britů, kteří přijdou ve čtvrtek určitě volit.

Průzkum, který vypracovala agentura YouGov pro deník The Times, předložil odlišná čísla – 44 procent respondentů bylo pro brexit, 42 procent pro setrvání.

Dobrovolníci se ve Skotsku snaží přesvědčit poslední nerozhodnuté voliče

Číst článek

Ve Wembley je dnes na programu velká televizní debata BBC, ve které se na obou stranách utkají tři přívrženci a odpůrci brexitu.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme