Ve Vysokých Tatrách zemřel český turista. Uklouzl při sestupu do údolí

Český turista nepřežil ve Vysokých Tatrách pád z velké výšky. Sedmdesátiletý muž uklouzl, když sestupoval z Chaty pod Rysmi v nejvyšší části slovenských hor.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Náročný výstup slibuje krásné výhledy

Náročný výstup slibuje krásné výhledy | Foto: Vojtěch Berger

K neštěstí došlo ve velmi složitém terénu, kde se turisté musí přidržovat řetězů.

Čech uklouzl a padal několik desítek metrů z turistické stezky směrem do údolí. Při dopadu si vážně poranil hlavu. Vše viděla jiná turistka, která okamžitě zavolala pomoc.

Ke zraněnému vyrazil vrtulník se záchranáři. Na palubě ale nebyla lékařka. Kvůli špatnému počasí se navíc stroj nedostal až ke zraněnému a přistál u poměrně vzdáleného Popradského plesa.

Sedmdesátiletého muže se mezitím na místě snažili oživit turisté. Když se pak počasí zlepšilo, záchranáři na místo přiletěli už i s lékařkou, kterou vysadili za pomoci lana.

Zdravotnice se také pokusila muže zresuscitovat, ale zranění byla tak vážná, že musela konstatovat smrt. Tělo českého turisty převezli záchranáři vrtulníkem do Starého Smokovce.

Podobné neštěstí se v Tatrách stalo před dvěma lety. Dvaaosmdesátiletý český turista tehdy nepřežil asi 100 metrů dlouhý pád. Neštěstí se také stalo při sestupu z Chaty pod Rysmi.

Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme