Do Varů přijede Kaufman i Dornan. Hlavní hvězdou bude herec Willem Dafoe

Americký herec Willem Dafoe bude hlavní hvězdou 51. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Na festivalu převezme cenu za mimořádný umělecký přínos filmu. Dalšími hosty budou scenárista a režisér Charlie Kaufman a irský herec Jamie Dornan, který ve Varech uvede snímek Anthropoid.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký herec Willem Dafoe

Americký herec Willem Dafoe | Zdroj: Reuters

„Letošním laureátem je Willem Dafoe, dvojnásobný kandidát na Oscara. My v rámci jeho ocenění uvedeme ve Velkém sále v sobotu film Abela Ferrary Pasolini, ve kterém ztvárnil hlavní roli,“ oznámil prezident filmového festivalu Jiří Bartoška.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hlavní hvězdou filmového festivalu ve Varech bude Willem Defoe. O dalších hostech a premiérách mluvil ve vysílání umělecký ředitel festivalu Karel Och

„S Dafoem a jeho zástupci jsme byli v kontaktu několik let, protože jej řadíme k absolutním špičkám světové kinematografie a jen jsme čekali na správný okamžik, kdy pan Defoe bude mít čas a nebude točit další film. Ten okamžik přišel letos a jsme nadšeni,“ dodal umělecký ředitel festivalu Karel Och.

Cenu prezidenta festivalu pak osobně převezme režisér a producent Charlie Kaufman, držitel Oskara za scénář k filmu Věčný svit neposkvrněné mysli.

„Charlie Kaufman je pro každého cinefila naprosto zásadní jméno. Každý, kdo viděl jeho oscarový snímek Věčný svit neposkvrněné mysli, musí toužit potkat se s ním nebo být přítomen jeho masterclassu,“ dodává Och.

Přijede třeba i herec Jamie Dornan, který zazářil díky hlavní roli ve filmu 50 odstínů šedi. Diváci se pak dočkají světové premiéry filmu Anthropoid, kterého se zúčastní tvůrčí delegace.

Do online předprodeje, který začne 27. června v 10 hodin, půjde 10 procent vstupenek z každého představení. Samotný festival v Karlových Varech začne v pátek 1. července.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme