Bezbranková remíza, hodnotí britský tisk největší televizní debatu před referendem

Velká Británie má za sebou největší televizní debatu před čtvrtečním referendem o setrvání země v Evropské unii. Diskuzi večer v londýnské aréně před 6000 diváky uspořádala BBC. V debatě tříčlenných týmů z obou táborů převažovala témata imigrace, ekonomiky a postavení Británie ve světě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Televizní debata BBC před britským referendem o EU

Televizní debata BBC před britským referendem o EU | Zdroj: Reuters

Za největší hvězdy dvouhodinové debaty označili komentátoři Ruth Davidsonovou za prounijní tábor, a obhájce takzvaného brexitu, Borise Johnsona. Bývalý londýnský starosta si řekl o největší potlesk večera, když voliče vyzval, aby proměnili čtvrteční hlasování v britský Den nezávislosti.

Současný starosta britské metropole Sadiq Khan obvinil zastánce brexitu, že v otázce imigrace se jejich kampaň změnila v „projekt nenávisti“. Podle Khana skutečný patriotismus spočívá v setrvání v EU.

O pozornost si řekla zastánkyně odchodu z unie Andrea Leadsomová, podle níž Británie nepotřebuje být členem unijního vnitřního trhu. Deník Guardian označil ve svém hodnocení místy emotivní a chaotickou debatu za „bezbrankovou remízu“.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme