Metyja
Veronika Dudešková z Tupes připravuje tradiční jídlo podle tohoto receptu svým dětem. Ty metyju zbožňují.
Budete potřebovat:
1 kg brambor
teplé mléko
máslo
hrst hrubé mouky
povidla
mák
cukr
Postup:
1. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě.
2. Rozmačkáme na kaši spolu s teplým mlékem, kterého dáme tolik, aby kaše nebyla příliš řídká, a trochou másla.
3. Pak přidáme hrst hrubé mouky.
4. Kaši klademe na talíře zhruba v dvoucentimetrové vrstvě, na ni dáme povidla a zasypeme mákem s cukrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.