Sluková s Hermannovou bojuje o místo v Riu, spoléhá na pomoc bývalé spoluhráčky

Beachvolejbalistky Markéta Sluková s Barborou Hermannovou se i díky druhému místu na evropském šampionátu staly favoritkami Kontinentálního poháru v norském Stavangeru. Z něj vede cesta na olympijské hry do Ria. Ta je hodně složitá a musí při ní zafungovat pomoc druhé české dvojice, jejíž polovinu tvoří Kristýna Kolocová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Sluková a Barbora Hermannová

Markéta Sluková a Barbora Hermannová | Foto: Dan Vojtěch

Oba české páry hrají spolu za Českou republiku a pavoukem budou postupovat jen v případě výher 2:0 nebo 2:1 na zápasy. Systém je to podobný jako třeba v tenisovém Fed Cupu. Pokud Česká republika vyhraje, získá jedno účastnické místo pro Rio.

„Jsou tam týmy, pro které je Rio absolutní vrchol a po něm třeba plánují skončit. Pro ně je to výrazně větší stres a tlak. Když jsme se spojily, moc dobře jsme věděly, do jaké situace se náš tým ohledně olympiády dostává,“ přemýšlí Markéta Sluková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z Evropského poháru do Ria postoupí pouze jediný pár, každý stát přitom reprezentují dva. A v české výpravě jsou jsou obě bývalé spoluhráčky

„Zabojujeme a když se to povede, bude to nádhera. Když ne, život jde dál a máme spoustu cílů a snů, které bychom si chtěly splnit,“ naráží Markéta Sluková na pouze desetiměsíční spolupráci s Barborou Hermannovou, s kterou začala hrát po rozchodu s Kristýnou Kolocovu.

Účast v Riu záleží na jednom turnaji. Důležité na něm budou i výkony Kristýny Kolocové s Michalou Kvapilovou.

„Jako české dvojky budeme nastupovat vždy proti jedničkám dané země, se kterou se potkáme. Cílem bude v ideálním případě vyhrát, což nebude jednoduché, nebo je aspoň hodně potrápit a sebrat jim síly, aby v případném třetím rozhodujícím zápase byly unavené," napsal druhý český pár na svém facebookovém profilu.

Prvním soupeřem českých beachvolejbalistek je dnes Slovensko. V mužském pavouku reprezentují Česko Přemysl Kubala v páru s Janem Dumkem a Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem, jejich úvodní překážkou bude ve čtvrtek Švýcarsko.

Vítěz získá místo na olympiádě a celky na druhé a třetí příčce postoupí do Světového poháru, v kterém se bude od 4. do 10. července hrát v Soči ještě o dvě místa.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme