Na Glastonbury zahrají Coldplay, o brexitu se mezi stany rozhodovat nebude

Následující dny bude pozornost celého hudebního světa patřit Velké Británii. Začíná tam největší hudební festival na světě – Glastonbury. Na jih Anglie kvůli němu míří zhruba 200 tisíc lidí. A to v době, kdy Británii čeká rozhodující hlasování o setrvání v Evropské unii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Glastonbury (ilustrační foto)

Glastonbury (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Lístky v přepočtu za 7 700 korun byly vyprodány během několika minut. Zasloužila se o to mimo jiné kapela Muse nebo Coldplay, dále vystoupí ZZ Top, Beck, taneční Disclosure, Ellie Goulding, Fatboy Slim, Underworld, Art Garfunkel nebo Cindy Lauper.

Festival trvá pět dní, během kterých Velkou Británii čeká rozhodování o tom, jestli zůstane, nebo vystoupí z Evropské unie.

Účastníci festivalu se už měsíce předem zajímali o to, jak to bude s hlasováním přímo na festivalu. Provizorní volební místnosti na ně mezi stany ale čekat nebudou. Museli se tedy rozhodnout – hlasovat předem poštovně na korespondenčních lístcích, nebo předat plnou moc někomu, kdo je zastoupí.

I ve festivalovém areálu ovšem na účastníky čekají politické debaty, promluvit by k nim měl šéf labouristů Jeremy Corbyn a v přímém přenosu budou účastníci sledovat také sčítání hlasů a vyhlašování výsledků.

Pavlína Nečásková, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme