Přestřelka mezi Portugalskem a Maďarskem skončila remízou. Island vyřadil Rakousko

Posledními dvěma zápasy vrcholila dnes v podvečer skupina F na fotbalovém Euru. V dramatické přestřelce proti Maďarsku získalo důležitý bod Portugalsko, které si díky remíze 3:3 zajistilo postup do osmifinále. Souběžně hraný zápas v Paříži ovládl Island, který porazil Rakousko 2:1. Ze skupiny F tak do play-off nepostoupili pouze Rakušané.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání mezi Portugalskem a Maďarskem dnes nabídlo šest gólů

Utkání mezi Portugalskem a Maďarskem dnes nabídlo šest gólů | Zdroj: Reuters

Gólové hody v duelu mezi favorizovaným Portugalskem a Maďarskem odstartoval v 19. minutě záložník Zoltán Gera, jenž krátce po rohovém kopu dělovkou k tyči prostřelil portugalského gólmana Patrícia.

Ve 40. minutě mohl vyrovnat Nani, jenže jeho gól nemohl být kvůli ofsajdu uznán. O dvě minuty později se však již tentýž hráč dočkal poté, co dostal ideální nahrávku za obranu od Cristiana Ronalda a posléze přesnou trefou srovnal na 1:1.

Krátce po přestávce padly v rychlém sledu čtyři góly, o které se postarali dva hráči, po jednom na každé straně.

Nejprve měl ve 47. minutě při zahrávání standardní situace štěstí Balázs Dzsudzsák, jehož střelu si do brány nešťastně srazil Gomez. Portugalci však vyrovnali hned záhy, když se o tři minuty později z prvního gólu na mistrovství radoval Ronaldo, jenž tímto oslavil rekordní 17. start na Euru.

Nedokázali jsme se přizpůsobit tempu hry, shodují se fotbalisté po vyřazení

Číst článek

Na další góly se následně v Lyonu nečekalo dlouho poté, co Dzsudzsák svým druhým gólem v zápase v 55. minutě poslal Maďary opět do vedení. I jeho druhý zásah přitom ovlivnila teč jednoho z portugalských hráčů.

Ani tato smolná situace však Portugalce nezlomila, když Ronaldo záhy hlavou vyrovnal na 3:3. Tento stav se nakonec ukázal jako konečný, i když měly oba týmy několik slibných šancí.

Maďaři tak na turnaji získali pátý bod a zajistili si první místo v tabulce, zatímco Portugalci získali výsledek, který jim dopomohl k postupové druhé příčce.

Island slaví výhru nad Rakouskem a postupuje

Nudný průběh neměl ani druhý zápas skupiny F mezi Islandem a Rakouskem. Ten nakonec skončil vítězstvím Islandu 2:1.

Po většinu utkání měli více ze hry Rakušané, nicméně to byli Islanďané, kteří jako první skórovali, když v 18. minutě přesně zamířil Jon Dadi Bodvarsson, jehož gólu předcházel dlouhý aut, tedy prvek, kterým jsou Islanďané proslulí.

Ve 37. minutě mohli Rakušané srovnat, ale Aleksandar Dragovic penaltu neproměnil. Vyrovnání se tak Rakousko dočkalo až ve druhé půli, kdy 61. minutě střelecké trápení svého týmu na turnaji prolomil Alessandro Schöpf.

V posledních minutách již Rakušané hráli o všechno, protože jim remíza 1:1 k postupu nestačila. Islanďané toho nakonec využili. O výhře ostrovského celku ve čtvrté minutě nastavení rozhodl Arnór Ingvi Traustason.

Mistrovství Evropy ve fotbale ve Francii:

Skupina F
Maďarsko - Portugalsko 3:3 (1:1)
Branky: 47. a 50. Dzsudzsák, 19. Gera - 50. a 62. Ronaldo, 42. Nani. Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Child - Oliver, Pawson (všichni Angl.). ŽK: Guzmics, Juhász, Gera, Dzsudzsák (všichni Maď.). Diváci: 55.514.

Island - Rakousko 2:1 (1:0)
Branka: 18. Bödvarsson, 90.+4 Traustason - 60. Schöpf. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz - Raczkowski, Musial (všichni Pol.). ŽK: Skúlason, Sigthórsson, Árnason, Halldórsson - Janko. Diváci: 65.714.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme