Las Vegas bude 31. týmem NHL, vstupní poplatek je půl miliardy dolarů

V Las Vegas vznikne 31. tým NHL. Zařazení nového klubu do elitní zámořské hokejové ligy od ročníku 2017/18 dnes jednomyslně schválila rada guvernérů, naopak nabídku Québecu nepřijala. Soutěž se rozšíří poprvé od roku 2000, kdy do ní vstoupily Minnesota a Columbus.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéf NHL Gary Bettman (vpravo) a podnikatel Bill Foley na tiskové konferenci, kde bylo oznámeno rozšíření NHL do Las Vegas

Šéf NHL Gary Bettman (vpravo) a podnikatel Bill Foley na tiskové konferenci, kde bylo oznámeno rozšíření NHL do Las Vegas | Zdroj: ČTK

Rada guvernérů jednala o rozšíření NHL právě v Las Vegas krátce před nočním slavnostním udílením cen za uplynulou sezonu.

Podnikatel Bill Foley, který za projektem stojí, bude muset za vstup do ligy zaplatit 500 milionů dolarů. Při předchozím rozšíření před 16 lety činil poplatek 80 milionů dolarů.

Dvoumilionové Las Vegas je sice vyhlášeným městem zábavy, dosud však nemělo v elitních profesionálních soutěžích ani jediný klub.

Hokejisté budou hrát ve zbrusu nové T-Mobile Aréně, která byla otevřena letos v dubnu. Hala má na hokej kapacitu 17 500 míst a na většinu míst už jsou zamluvené permanentní vstupenky. Tým zatím nemá jméno, spekuluje se o názvu Black Knights.

Proti nabídce Québecu podle médií hovořily zejména situace kanadského dolaru, malý trh i geografické záležitosti. Ke schválení bylo třeba získat v radě dvě třetiny hlasů.

V Québecu se NHL hrála do roku 1995, kdy se tehdejší Nordiques přesunuli z Kanady do Denveru a pokračovali pod názvem Colorado Avalanche.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme