Časovka byla extrémně náročná, hlásí po zisku premiérového domácího titulu König

Cyklista týmu Sky Leopold König porazil svého bývalého týmového kolegu a v časovce vybojoval první titul mistra Česka v elitní kategorii. Za cílem nejdřív několik minut seděl ve skládacím křesílku a vzpamatovával se z výkonu v 35stupňovém horku. A o tom, jak těsně na 50 kilomterů dlouhé trati zvítězil, svědčí jen osmisekundový náskok na druhého Jana Bártu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklista Leopold König dnes vyhrál domácí šampionát v časovce

Cyklista Leopold König dnes vyhrál domácí šampionát v časovce | Zdroj: ČTK

Dnes to vypadalo na velmi drsný závod. Viděl jste to tak i vy?

Před závodem jsem si jel projet trať a věděl jsem, že to bude extrémně těžké kvůli horku. Ta trať je sice těžká, ale tím horkem to bylo extrémně náročné. Věděl jsem, že budu hodně trpět, protože jsem byl nemocný a celou noc jsem prokašlal. Ráno jsem si říkal, že jediné, co můžu udělat je, abych jel srdcem a nestaral se o výsledek. Neměl jsem žádné ambice. Viděl jsem, že jsou na to kluci extrémně připraveni a myslím, že to byla nakonec moje výhoda, protože byli trošku ve stresu. Nakonec se mi to líbilo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vítězného muže časovky v rámci českého šampionátu Leopolda Königa po dojezdu vyzpovídal reportér ČRo Tomáš Kohout

Skutečně tedy říkáte, že si to šlo na té náročné trati i v tom vedru užít?

První půlka ano, druhá nešla. Ve druhé půlce jsem se trošku zasekl a cítil jsem výpadek. Přece jenom jet padesátikilometrovou časovku ve vedru po čtyřech měsících bez závodů je docela tvrdé. Na druhou stranu je člověk čerstvý, takže má více chuti a je více hladový. I když si myslím, že nejhladovější byl dneska Petr Vakoč, který o ničem jiném nemluvil a ani nespal.

Druhého Jana Bártu jste porazil o osm sekund. To je docela malý rozdíl na padesáti kilometrech, nemyslíte?

Bylo mi jasné, že když vyhraji, tak že to bude o kousek. S tím, že to bude o fous, jsem počítal, takže jsem si chtěl rozvrhnout síly, což se mi nakonec nepodařilo. Podle mě to ani nejde, protože v tom vedru člověk neví, jak to tělo bude reagovat. Ten poslední úsek zpátky byl tak strašně těžký, že si myslím, že tam trpěli všichni.

Cyklista König ovládl mistrovství republiky v časovce a zajistil si olympiádu

Číst článek

K závodům se vinou zranění vracíte po čtyřech měsících. Je pro vás dnešní vítězství velkou satisfakcí?

Věděl jsem, že po takové dlouhé době budu potřebovat jeden těžký závod. Že se tam budu trápit a pak by to mohlo jít. Já jsem si protrpěl závod ve Švýcarsku, navíc se špatným počasím. První etapový závod v sezoně většinou omarodím, protože imunita dostane zabrat. Ve Švýcarsku jsem nakonec nenastoupil do poslední etapy a váhal jsem, jestli vůbec pojedu tuhle časovku. Včera večer to bylo opravdu na hraně, ale chtěl jsem jet za každou cenu.

Tomáš Kohout, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme