Philip Morris otevřel novou halu na zpracování tabáku, výroba cigaret bude rychlejší

24. červen 2016

Kutnohorská tabáková továrna otevřela novou halu na zpracování tabáku za 400 milionů korun. Firma díky investici nebude muset propouštět, nové zaměstnance ale nabírat nebude.

Firma rozšířila závod o přípravnu zpracování tabáku a centrum pro ostatní tabákové výrobky, jako je například jemně řezaný tabák.

Jednu halu kvůli tomu postavila, další prostory, které dříve sloužily jako sklady, si nechala upravit. Firma teď oba provozy testuje, výroba v nich se má rozjet v nejbližších dnech.

Investice, která přesáhla 400 milionů korun, nebude mít vliv na zaměstnanost společnosti. Továrna se nechystá nabírat, ale ani propouštět.

Dlouhodobě Philip Morris patří k největším zaměstnavatelům v regionu, v současnosti tady má práci asi 800 lidí. A podle vedení továrny ty nové provozy mají umožnit tento počet udržet.

Nové provozy podle ředitele výroby společnosti Petra Kaly urychlí výrobu. Technologie umístěné v přípravně tabáku umožňuje zpracovávat všechny tabákové směsi na jednom místě. Dvě vysokorychlostní linky jsou zase vybaveny tak, aby bylo možné rychle přejít z jednoho druhu výrobku na jiný.

Za posledních pět let společnost do kutnohorského závodu investovala zhruba dvě miliardy. Obměnou prošly například některé výrobní stroje.

autor: Michal Trnka
Spustit audio