České beachvolejbalistky v Norsku končí v semifinále, šance na Rio stále žije

České beachvolejbalové reprezentantky Markéta Sluková a Barbora Hermannová si na Kontinentálním poháru v norském Stavangeru účast na olympiádě nezajistily. V semifinále nezvládly utkání proti Nizozenkám. A když předtím neuspěl ani druhý český pár Kolocová – Kvapilová, Češky z turnaje vypadly. Šance na Rio ale není pro Slukovou a Hermannovou ještě ztracena.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český pár Hermannová, Sluková po vítězném čtvrtfinále

Český pár Hermannová, Sluková po vítězném čtvrtfinále | Foto: www.cev.lu

Oba české páry nestačily na Nizozemky, se kterými prohrály shodně 2:1 na sety. Na českých jedničkách Slukové s Hermannovou byla znát především fyzická únava. Pár, který na nedávném mistrovství Evropy vybojoval stříbrné medaile, nedokázal proměnit slibný začátek v úspěch.

Zklamáním české jedničky byl zejména výkon na servisu. V kritickém třetím setu létalo podání zejména Hermannové až příliš často mimo volejbalový kurt a po utkání si obě hráčky vyslechly tvrdou kritiku od trenéra Nausche.

„Vyrovnaný zápas s Holandaňkami jsme bohužel nezvládly dotáhnout do vítězného konce a v silném dešti nakonec ve třetím setu prohrály. Nevycházel nám ve zkrácené sadě vůbec servis. Spousta jich končila v maličkém autu a to nakonec rozhodlo,“ vyjádřila se Sluková.

Zítra si Češky zahrají o turnajový bronz, který je může posunout na závěrečnou kvalifikaci o OH, která se bude konat za 14 v Ruském Soči. V té se bude hrát ještě o dvě postupová místa a paradoxně se české reprezentantky mohou potkat se slabšími soupeřkami než na právě probíhajícím Kontinentálním poháru.

Pokud tedy zvládnou svůj zítřejší zápas, na začátku července v Rusku jim mohou být nejsilnějšími soupeřkami páry například z Číny. Nejlepší světové dvojice z Brazílie a USA mají totiž olympijské hry v Riu jisté.

„Věděly jsme, že musíme vyhrát, abychom případně měly ještě šanci zabojovat o finále v rozhodujícím zápasu. To se ale nepodařilo, a tak se popereme alespoň o bronz,“ doplnila.
Cesta českého beachvolejbalu na největší světovou sportovní událost tohoto roku je stále otevřená.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme