Čeští volejbalisté v Bratislavě válí, ve Světové lize zdolali houževnaté Kubánce

Čeští volejbalisté si ve Světové lize připsali třetí vítězství z pěti zápasů. Na turnaji druhé divize v Bratislavě zdolali Kubu 3:2 po setech 25:19, 25:21, 24:26, 22:25 a 15:11. Ve slovenské metropoli zůstal výběr španělského kouče Miguela Falascy neporažený a v sobotu večer bude hrát o první místo proti domácí reprezentaci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští volejbalisté ve světové lize (ilustrační foto)

Čeští volejbalisté ve světové lize (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

„Dnes jsme hráli lépe než včera. Moc se nám povedly první dva sety, ale Kubánci pak přitvrdili v útoku, což nás trošku srazilo k zemi," uvedl Falasca v tiskové zprávě.“ Jsem rád, že jsme se v koncovce dokázali zkoncentrovat, a chtěl bych pochválit všechny kluky, protože dnes předvedli opět kvalitní výkon," dodal kouč českého týmu.

S kubánskými volejbalisty se Češi ve Světové lize ještě neutkali, v olympijské kvalifikaci v roce 2012 i předtím dvakrát na mistrovství světa vyhrál soupeř pokaždé 3:1. Kubáncům také lépe vyšel začátek, ale za stavu 0:3 český tým procitl a skóre rychle otočil.

První set získali Češi i díky čtyřem esům, i dál byli přesnější a nahrávač Janouch držel protivníka v šachu tím, že do poslední chvíle tajil, komu míč pošle. V útoku tak měli univerzál Finger i oba smečaři Bartoš a Džavoronok značnou úspěšnost.

Když už Kubánci v závěru druhé sady snížili manko až na rozdíl jediného bodu, znovu je zastavily vlastní chyby. Až v koncovce třetího dějství pak ukázali svou sílu, odvrátili mečbol a devatenáctiletý nahrávač Richard set dvěma esy rozhodl.

Kubánci měli dosud v soutěži stejně jako český tým vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou porážek a třetí nezdar nechtěli dopustit. Zpřesnili příjem, překonávali se v obraně a vybojovali tie-break, ten ale Češi podobně jako ve čtvrtek s Nizozemskem díky nebojácným útokům zvládli. Finger si ve více než dvouhodinovém utkání připsal celkem 24 bodů.

„Každá výhra proti Kubě je velmi cenná, ale hodně nás mrzí třetí set, který jsme měli ve svých rukou, takže je škoda, že jsme ho nezvládli vyhrát,“ poznamenal smečař Adam Bartoš. „Musím ale říct, že se potvrdila naše bojovnost a že jsme v tie-breaku táhli všichni za jeden provaz,“ dodal autor 16 bodů.

Před týdnem doma v Českých Budějovicích Falascovi svěřenci porazili Čínu a prohráli s účastníky olympijského turnaje Egyptem a Kanadou. Příští týden odehrají třetí turnaj v Koreji. Ze společné dvanáctičlenné tabulky druhé divize postoupí tři mužstva plus pořádající Portugalsko do Final Four.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme