Indie a Pákistán se připojí k Šanghajské skupině pro spolupráci

Zatímco integrační procesy v Evropě jsou na ústupu, v Asii se naopak prohlubují. Šanghajská organizace pro spolupráci iniciovaná Ruskem počítá se vstupem Indie a Pákistánu už v příštím roce. Bezpečnostně-ekonomická organizace sdružuje Rusko, většinu států bývalé sovětské Střední Asie a Čínu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský prezident Vladimir Putin

Ruský prezident Vladimir Putin | Zdroj: Reuters

Ruský prezident Vladimír Putin na summitu v uzbeckém Taškentu prohlásil, že vidí velké perspektivy v úzké bezpečnostní a hospodářské spolupráci zemí Euroasijské unie, tedy především Ruska a Kazachstánu, s Čínou, Indií a Pákistánem. Rád by v této organizaci viděl také Írán.

Prezident Kazachstánu Nursultan Nazarbajev uvedl, že Kazachstán zajistí železniční a silniční spojení v projektu obnovené Hedvábné stezky z Číny ke Kaspickému moři s návazností na Írán a země Perského zálivu.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme