Budoucnost bez Británie budou v Berlíně řešit ministři zakládajících států EU

Německý ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier pozval do Berlína šéfy diplomacie zakládajících států evropského společenství. Ministři zahraničí Francie, Itálie, Nizozemska, Belgie a Lucemburska se budou radit o dalším vývoji po referendu, ve kterém se občané Spojeného království rozhodli opustit Evropskou unii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

EU chce podle šéfa německé diplomacie Franka-Waltera Steinmeiera pomoci s obnovou libyjské pobřežní stráže (archivní foto)

EU chce podle šéfa německé diplomacie Franka-Waltera Steinmeiera pomoci s obnovou libyjské pobřežní stráže (archivní foto) | Zdroj: Reuters

Villa Borsig na břehu Tegelského jezera hostila v posledních měsících zejména jednání o budoucnosti Ukrajiny. Dnes se v ní bude mluvit o budoucnosti Evropy.

Podle německého ministra Steinmeiera nesmí Evropská unie ani ustrnout, ani dělat unáhlené kroky. Bylo by vhodné, aby evropské společenství před dalším velkým integračním krokem bralo více v potaz postoj svých občanů.

Za to, že se Britové většinově rozhodli opustit osmadvacítku, nese podle Steinmeier zodpovědnost také Evropská unie.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme