Německo zasáhly silné bouřky. V Bádensku zrušili hudební festival

Vlnu tropických veder vystřídaly v Německu silné bouřky, které zejména na jihozápadě země přinesly přívalové srážky a lokální povodně. Zranění utrpělo více než 90 lidí, informovala dnes agentura DPA.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počasí, déšť, bouřka, bouřky, prší (ilustrační foto)

Počasí, déšť, bouřka, bouřky, prší (ilustrační foto) | Foto: Anna Jadrná

Ve spolkové zemi Porýní-Falc kvůli sesuvu půdy ráno vykolejil regionální vlak, v Bádensku-Württembersku zrušili kvůli počasí velký hudební festival Southside, jehož se účastnily desetitisíce lidí.

Vykolejení vlaku na trati mezi Koblencí a Frankfurtem nad Mohanem způsobil sesuv mezi stanicemi Bacharach a Oberwesel. Lehké zranění utrpělo devět pasažérů, strojvůdce se zranil těžce. Kvůli vyprošťovacím pracím je trať nyní uzavřená.

Mrtvých po záplavách v Bavorsku už je pět, další lidé se pohřešují

Číst článek

Celkem 82 lidí museli lékaři ošetřit v obci Neuhausen ob Eck, kde se konal hudební festival Southside. Pět lidí skončilo v nemocnici a pořadatelé se nakonec rozhodli, že akci, na niž přijelo kolem 60 000 fanoušků, raději zruší.

Problémy s místními záplavami řešily některé obce na západě Německa už v pátek. Například obec Stromberg v Porýní-Falci velká voda odřízla od světa, když zaplavila přes 60 domů. Krupobití v Hesensku zase krátkodobě zablokovalo dopravu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme