Sáblíková na MČR v cyklistice ovládla i závod s hromadným startem. Bylo to ale těžké, říká

Martina Sáblíková opět ovládla republikové mistrovství v silniční cyklistice. Po čtvrteční časovce ovládla rychlobruslařská šampionka suverénním způsobem i závod s hromadným startem. Celkově oslavila už čtrnáctý republikový titul v cyklistice. Víc však stále řeší nejistotu startu v časovce na olympijských hrách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková při dnešním závodě s hromadným startem

Martina Sáblíková při dnešním závodě s hromadným startem | Foto: Jan Brychta

Podle výsledků to vypadalo na jednoduchý závod. Vyšel vám podle plánu?

Závod to nebyl vůbec jednoduchý. Řekla bych, že to bylo hrozně složité. Už jenom počasí hrálo hroznou roli a pak ten vítr, protože když člověk vyjel nahoru na kopec, tak to nebylo o tom, že by si odpočinul, ale musel jet. Už jsem říkala, že kdyby nebylo těch dobráků, kteří po nás stříkali vodou, tak bych to asi nedojela.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Martinou Sáblíkovou po zisku 14. českého titulu v cyklistice mluvil reportér ČRo David Nekvinda

Dá se vůbec s tím počasím nějak bojovat? Pokud nebudeme počítat kropení?

Skoro bych řekla, že to nijak nejde. Pomáhala nám voda na hlavu, na dres a různé ty houbičky, co jsme si dávaly pod dresy. Jinak to asi nejde.

Dnes jste získala svůj 14. český titul. Počítáte je ještě vůbec?

Jsem za ten titul ráda, ale nemůžu říct, jestli to počítám nebo nepočítám. V tomto těžkém závodě si pochvalu zaslouží každý, kdo to dojel. Teplo bylo horší než ty kopce.

Opět se vám podařilo vyhrát jak časovku, tak silniční závod. Je to pro vás povzbuzení v době, kdy to pro vás kvůli problémům s olympijským startem není úplně ideální?

Nevím, jestli je to úplně povzbuzující. Povzbuzením je maximálně moje výkonnost, za což jsem samozřejmě strašně ráda. Musím ale říct, že by pro mě bylo nejlepší, kdybych věděla, jak to dopadne, než se takto trápit.

Jak vás potěšil dopis Věry Čáslavské a dalších olympioniků Mezinárodnímu olympijskému výboru na vaši podporu?

Jsem hrozně ráda za to, jak se ke mně teď lidé staví a že člověk ani nevěděl, co má. Paní Čáslavské a všem, co se k tomu dopisu připojili, strašně moc děkuji. A i když to spíš nevyjde, tak jsem strašně ráda, že je mám za sebou.

Jaký bude váš nejbližší program po mistrovství republiky?

Následující týden budu doma a pak podle plánu odjedeme na vysokohorské soustředění do Itálie. Příprava probíhá tak, jako bych na tu olympiádu měla jet.

David Nekvinda, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme