Po britském referendu roste tlak na šéfa labouristů Corbyna, aby rezignoval

Kvůli výsledku britského referenda čelí šéf labouristů Jeremy Corbyn rebelii ve vlastní straně. Jeho poslanci ho vyzývají k rezignaci, protože podle nich nedokázal přesvědčit labouristické voliče, aby hlasovali pro setrvání v Evropské unii. Corbyna podle stanice BBC nejspíš už příští týden čeká stranické hlasování o nedůvěře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lídr labouristů Jeremy Corbyn při projevu o britském členství v EU

Lídr labouristů Jeremy Corbyn při projevu o britském členství v EU | Zdroj: Reuters

Jeremyho Corbyna k rezignaci vyzvala mezi jinými labouristická poslankyně Angela Smithová. Členství v unii podle ní hájil polovičatě a voliči mu tak nedůvěřují. Zastánci brexitu ve své kampani dokonce používali některé Corbynovy kritické výroky na adresu EU.

Šéf labouristů ale rezignovat odmítá. V rozhovoru pro stanici Channel 4 uvedl, že by tím ještě víc destabilizoval situaci ve Velké Británii. Corbyna se podle deníku Guardian zastal i jeho předchůdce Ed Miliband.

Podle průzkumu víc než třetina příznivců Labouristické strany v referendu podpořila brexit, takže je Corbyn nepřesvědčil.

Na internetu mezitím dál rychle přibývají podpisy pod peticí vyzývající k opakování referenda o členství v Evropské unii. Jejich počet už několikanásobně přesáhl hranici nutnou k projednání výzvy v Dolní sněmovně.

dab, Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme