Pieta v Ďáblicích připomněla oběti komunismu. Strana by měla být mimo zákon, řekla Mašínová

Účastníci pietního shromáždění na ďáblickém hřbitově v Praze uctili památku obětí komunistického režimu. Politici, zástupci armády, církve i politických vězňů položili na Čestném pohřebišti popravených a umučených věnce a květiny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ďáblický hřbitov

Ďáblický hřbitov | Foto: Sdružení bývalých politických vězňů - SBPV

Mezi pohřbenými je i Zdena Mašínová. Zemřela ve vězení, kam ji komunisté poslali ve vykonstruovaném procesu kvůli známé odbojové akci jejích synů Ctirada a Josefa. Její dcera a jmenovkyně se nemůže smířit s tím, že komunisté jsou stále v Parlamentu České republiky.

„Komunistická strana má na svědomí naši velmi temnou a smutnou historii s tolika oběťmi. Česká společnost je k tomu celkem úplně lhostejná. Byla by zásadní věc, aby byla konečně postavena mimo zákon,“ řekla Zdena Mašínová.

Podle místopředsedy Senátu Přemysla Sobotky by 40letou komunistickou devastaci společnosti měli dětem připomínat rodiče i škola.

„To je přesně věc, kterou my občané České republiky v současnosti musíme mít stále na paměti a říkat to dětem, aby na to nezapomněly a náhodou neuvažovaly o tom, že vznosné myšlenky takzvaného komunismu mají nějaké opodstatnění a možnost znovu se realizovat,“ prohlásil.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme