Eurodeník - 12. díl: S Eurem se loučí sympatické týmy, Irové nezapomněli na katolickou výchovu

Vyřazovací část fotbalového turnaje je zajímavá pro odborníky a fotbalové příznivce, ale pokud nějaké mužstvo odejde s porážkou, je tato prohra definitivní. Zpravodaj ČRo ve Francii Jan Šmíd si ve svém eurodeníku povzdechl, že Francii opouští týmy, kterým jsme fandili nebo které zemi galského kohouta doslova okouzlily.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Irové se na šampionátu dostali do osmifinále, ještě lépe se prezentovali jejich fanoušci

Irové se na šampionátu dostali do osmifinále, ještě lépe se prezentovali jejich fanoušci | Zdroj: Reuters

Většina českých fanoušků přála po vyřazení svěřenců Pavla Vrby další postup Slovensku, na ně však čekal jeden z nejtěžších možných soupeřů a s evropským šampionátem se tento sympatický tým, který hrál s otevřeným hledím a měl dvě šance, loučí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Eurodeník Jana Šmída - 12. díl o vypadnutí sympatických týmů z Irska a Slovenska

Fanoušci rozhodně zklamaní nejsou. „Jsme spokojení. Ne s výsledkem, ale se zápasem i s výkonem našich chlapců. Měli jsme šance, věřili jsme, že dáme aspoň gól, ale nedali,“ říká jeden ze Slováků.

A samotní hráči jsou upřímní. „Hráli jsme proti mistrům světa a nepustili nás k žádné šanci. Byli jednoznačně lepší,“ ví Stanislav Šesták.

„Celý šampionát jsem si užil a myslím, že si to užilo celé Slovensko. Všechno bereme pozitivně a těšíme se na kvalifikaci o MS. A teď máme zasloužený oddych za dobrou práci,“ zhodnotil účast na ME nejlepší hráč slovenského týmu Marek Hamšík.

S turnajem se ale loučí i další tým, který si tu získal mimořádné sympatie, především díky svým fanouškům. „Mužstvo je velmi špatné a každý čekal, že bude hodně prohrávat, proto byly výkony týmu překvapením i pro fanoušky,“ říká Ir Declan, který žije v Paříži už 10 let a věnuje se počítačovým technologiím.

O Irech se hodně psalo. Dokonce se objevovaly články, jak jsou spořádaní a všechno si po sobě uklidí. To prý pramení z katolické východy. Dvacetiletý Brian pak tvrdí, že si všichni na pořádek zvykli už v dětství, protože když si po sobě neuklízeli, dostali na zadek.

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme