Španělé nestačili v osmifinále na Italy a Euro potřetí v řadě nevyhrají

Fotbalisté Španělska potřetí v řadě fotbalové Euro neovládnou. Rozhodla o tom jejich dnešní osmifinálová prohra s Italy, kteří obhájce vyřadili díky vítězství 2:0. O vítězný gól utkání se postaral ve 33. minutě Giorgio Chiellini, jenž z dorážky překonal bezmocného Davida de Geu. Od 21.00 pak osmifinálový program uzavře duel mezi Anglií a Islandem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělsko potřetí v řadě Euro neovládne

Španělsko potřetí v řadě Euro neovládne | Zdroj: Reuters

Úvod zápasu v Paříži mezi Španělskem a Itálií proběhl v silném dešti, nicméně ani ne zcela ideální klimatické podmínky se na předvedené hře obou celků výrazně neprojevovaly.

V první části hry se lépe dařilo Italům, kteří byli v úvodních 45 minutách navzdory některým předpokladům jasně lepším týmem. Díky převaze si squadra azzurra vypracovala i řadu slibných šancí, zatímco španělský útok si nevěděl rady s dobře organizovanou italskou obranou.

Ve 33. minutě dostal italský celek výhodu standardní situace z přibližně dvacetimetrové vzálenosti od španělské branky. K balonu se následně postavil Éder, jehož tvrdou ránu sice David de Gea dokázal vyrazit, ale na následnou dorážku Giorgia Chielliniho již nestačil, takže Italové mohli začít slavit první gól.

Trenér Vrba možná skončí u fotbalové reprezentace. Jedná s Machačkalou

Číst článek

Zatímco v první půli působili Španělé zakřiknutě, po přestávce se do šancí začali dostávat i oni. Probuzení se týkalo i Álvara Moraty, který ve 49. minutě zblízka prověřil reflexy Buffona. Ten byl však připraven, takže i nadále zůstávali Italové ve vedení.

I následně pak měli míč na kopačkách především Španělé, zatímco Italové se začali spoléhat především na brejky. Při jednom z nich mohl v 55. minutě přidat druhý gól Éder, jeho střelu ale de Gea vystihl.

V poslední čtvrthodině tlak Španělů sílil, ale žádná střela, včetně nadějných pokusů Andrése Iniesty a Piquého, ale gólem neskončila.

Když pak v samotném závěru druhý italský gól přidal po přihrávce Mattea Darmiana útočník Graziano Pellè, bylo rozhodnuto o tom, že si čtvrtfinále zahrají Italové.

Ve čtvrtfinále Italové narazí na Německo, se kterým se utkají v sobotu 2. července v Bordeaux.

Mistrovství Evropy ve fotbale - osmifinále
Itálie - Španělsko 2:0 (1:0)
Branky: 33. Chiellini, 90.+1 Pellé. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun - Göcek, Simsek (všichni Tur.). ŽK: De Sciglio, Pellé, Thiago Motta - Nolito, Busquets, Silva. Diváci: 76.125.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme