Eurodeník - 13. díl: Italové poslali Španělsko domů a ovládli ulice Paříže

Paříž se stala hlavním městem Itálie. Desítky tisíc italských fanoušků zaplavily francouzskou metropoli a slavily dlouho do noci postup přes úřadujícího mistra Evropy - Španělsko. Italové do Paříže přijeli ze všech koutů Evropy a vítězství svých hrdinů slavily v pestrobarevných oblecích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italští fanoušci v ulicích Paříže

Italští fanoušci v ulicích Paříže | Zdroj: Reuters

„Původem jsem ze Sicílie, ale žiju v Paříži se svojí láskou. Ze zápasu jsem nadšený! Je mi trošku líto Španělů, ale mám radost z toho, že Itálie postupuje,“ říká v centru Paříže asi asi pětadvacetiletý Guissepe.

Fotbal miluje jako každý Ital. Chodí ještě pořád hrát, i když už mu to nejde jako dříve, ale teď prý na to nemá čas, musí fandit svému týmu, který podle něj bude hrát semifinále a možná dojde až do finále.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před osmifinálovým zápasem byli víc slyšet Španělé. Po jeho skončení ovládli ulice Paříže italští příznivci

„Na začátku turnaje nikdo nepředpokládal, že Italové tu budou hrát tak dobře, určitě všechny překvapili,“ říká Guiseppe a dodává, že ho těší, že se i Francouzi převlékli do italských dresů a fandí jeho mužstvu. Italové prý mají skvělý tým a všichni hrají pro mužstvo.

Další fanoušek Marcello říká, že se svým kamarádem přijeli až z Německa, kde žijí. Musí se sice vrátit zpátky do práce, ale uvažují o tom, že by jeli na další zápas do Bordeaux.

Před zápasem byli v hledišti a kolem stadionu slyšet spíše Španělé, obcházeli kolem dokola, fotili se a překypovali optimismem. „Jsme ze severu Španělska. Na Euro jsme dorazili už první den a budeme tu až do finále,“ plánoval Pedro. To ale samozřejmě nevěděl, že finále se bude hrát bez Španělů.

Fanoušci Islandu dobyli Azurové pobřeží, v Nice si užili historický den svého fotbalu

Číst článek

Mezi fanoušky byla i řada žen, Monica sama fotbal dokonce hraje pravidelnou soutěž. Nenechá si také ujít žádný zápas v televizi a nemohla chybět ani dnes, měla velké potíže získat vstupenky, o utkání byl mimořádný zájem.

Všichni hráči podle ní zaslouží obdiv, ale hlavně „Gigi“ Buffon byl podle fanynky „naprosto výjimečný“.

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme