Odpůrci brexitu se budou moci v nové aplikaci seznámit s vhodným protějškem

Britové, kteří hledají partnera, budou mít už brzy možnost seznámit se bez rizika, že narazí na někoho, kdo v referendu hlasoval pro odchod Velké Británie z Evropské unie. Vzniká totiž speciální seznamovací aplikace Remainder. Tvůrci s nadsázkou prohlašují, že chtějí oslovit až 16 141 241 uživatele, tedy všechny, kteří hlasovali pro setrvání v unii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odpůrci brexitu

Odpůrci brexitu | Zdroj: Reuters

Mělo by jít o běžnou seznamovací aplikaci, s jejíž pomocí budou moci uživatelé hledat společníka k příjemné konverzaci, životní lásku anebo jen nezávazné povyražení.

Předpokladem ovšem je, že se zaregistrují jen lidé, kteří hlasovali pro setrvání Británie v Evropské unii. Tvůrci proto o aplikaci mluví – podle výsledku referenda o brexitu – jako o nástroji pro 48 procent.

Přehrát

00:00 / 00:00

Odpůrci brexitu se budou moci v nové aplikaci seznámit s vhodným protějškem

Takzvaní remainers si tak budou moci například zajít na pivo s někým, kdo sdílí jejich politické názory, případně se vyhnou možnému konfliktu s potenciálním partnerem.

Tvůrci v tiskové zprávě uvádějí, že projekt má mimochodem ukázat Bruselu typický britský humor.

Aplikace je zatím ve vývoji. Zájemci se už ale mohou zapisovat na webové stránce projektu. Vznikla také crowdfundingová kampaň, od níž si tvůrci slibují vybrat 5000 liber.

Přispěvatelé pak prý budou přednostně pozváni na exkluzivní seznamovací akce, které se budou pořádat ve městech, kde většina obyvatel hlasovala pro setrvání, tedy v Londýně, Brightonu nebo Glasgow.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme