Cenu za přínos kinematografii si do Varů přijede převzít i Jean Reno

Dalším z hlavních hostů Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech bude francouzský herec Jean Reno. Informaci dnes na tiskové konferenci odtajnil prezident akce Jiří Bartoška. Reno převezme Cenu prezidenta MFF KV za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jean Reno ve filmu 22 výstřelů

Jean Reno ve filmu 22 výstřelů | Foto: IMDb.com

Slavnostní předání se bude konat 4. července ve Velkém sále hotelu Thermal.

Na hercovu počest pak diváci uvidí film Leon. Právě tento snímek režiséra Luca Bessona totiž znamenal zásadní obrat v Renově kariéře. Ještě před představením by mělo za účasti publika proběhnout živé natáčení pořadu Na plovárně s Markem Ebenem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dalším z hlavních hostů Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech bude francouzský herec Jean Reno

Mezinárodní popularitu Renovi přinesla především spolupráce s režisérem Bessonem, a to na filmech Magická hlubina a Leon, za něž získal nominaci na Césara, nebo na snímku Brutální Nikita.

Díky tomu se brzy prosadil také ve velkorozpočtových hollywoodských filmech, mezi které patří Mission: Impossible, Ronin, Godzilla nebo Šifra mistra Leonarda.

Jean Reno úspěšně střídá polohy drsných mužů v akčních filmech – například Purpurové řeky, Říše vlků nebo Nemilosrdní – s komediálními rolemi, především v sérii Návštěvníci.

Za roli rytíře Godefroye, který se omylem dostane ze středověku do současnosti, si Reno odnesl svou třetí nominaci na Césara. Herec je rovněž držitelem Evropské filmové ceny za mimořádný přínos světové kinematografii.

Dalšími hvězdami, které letos na festival zavítají, jsou herec Willem Dafoe a scénárista Charlie Kaufman. Fanoušci tohoto originálního tvůrce se s ním budou moci potkat už při slavnostním zahájení.

Pak dostanou ještě dvě šance. Příští čtvrtek představí Kaufman snímek Anomalisa. Návštěvníci by při této příležitosti mohli být opět u natáčení rozhovoru s Markem Ebenem. Na závěr festivalu pak Charlie Kaufman převezme ocenění prezidenta festivalu.

ČRo, Radek Kříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme