Hokejový útočník Hertl zůstává v San Jose. Smlouvu prodloužil o dva roky

Hokejový útočník Tomáš Hertl prodloužil smlouvu se svým dosavadním klubem San José o další dva roky. Odchovanec Slavie, který v nedávno skončeném play-off NHL došel se Žraloky až do finále, by si během následujících dvou ročníků měl vydělat celkem šest milionů dolarů. Na Twitteru o tom informoval kanadský novinář Bob McKenzie z televizní stanice TSN.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl během finále play-off NHL

Tomáš Hertl během finále play-off NHL | Zdroj: Reuters

Hokejista Tomáš Hertl se na nové smlouvě se San José domluvil jen dva dny před tím, než by se stal takzvaným chráněným volným hráčem na trhu NHL.

Hertl má za sebou statisticky nejvydařenější sezonu v NHL, když v 81 zápasech zaznamenal 46 bodů za 21 gólů a 25 přihrávek. Dařilo se mu i v play-off, ve kterém nastřílel šest branek a přidal pět asistencí, čímž pomohl Sharks k historickému postupu do finále.

To však Hertlovi, ani jeho týmu nevyšlo podle představ, když kalifornský tým v šesti zápasech nestačil na Pittsburgh, zatímco český hráč sérii nedohrál kvůli zranění.

Díky svým výkonům v sezoně 2015/16 si dvaadvacetiletý rodák z Prahy, jenž v NHL hraje od roku 2013 a nikdy nehrál za jiný tým než San Jose, vysloužil druhé místo v anketě Zlatá hokejka, které získal před necelým týdnem.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme