Vyloučení žáka ze školy Na Třebešíně kvůli šikaně učitelky platí, magistrát odvolání zamítl

Minulý pátek odešel z pražské Střední průmyslové školy Na Třebešíně další student, kterého škola potrestala za šikanu učitelky. Vedení školy původně vyloučilo dva studenty, jeden z nich se ale odvolal. Jak zjistil Český rozhlas, odvolání magistrát zamítl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střední průmyslová škola Na Třebešíně

Střední průmyslová škola Na Třebešíně | Foto: Filip Jandourek

„Rozhodnutí odboru školství potvrdilo vyloučení toho žáka ze školy. Tento žák tak minulý pátek přestal být žákem této školy,“ řekla ČRo Lenka Němcová ze školského odboru pražského magistrátu.

Pětapadesátiletá angličtinářka, kterou studenti šikanovali, letos v únoru zemřela. Podle vedení školy k tomu ale nevedla šikana.

Na škole tak zůstává ze tří studentů jeden, který zřejmě pedagožku šikanoval. „Jeden má podmínečné vyloučení, další opustil školu a ten třetí přestal být žákem školy minulý pátek,“ upřesnila.

Dnes se přišel s učiteli seznámit i nový ředitel - školní inspektor Luboš Bauer. Podle něj současné vedení zcela jednoznačně pochybilo. Přes léto ho proto chce kompletně obměnit.

„Musí to být tým lidí, na který budou kladeny vysoké nároky,“ řekl. Konkrétní jména ale prozradit nechtěl. Zástupce si vybere nejpozději do začátku září.

Policie kvůli šikaně tři mladíky obvinila. 55letá učitelka, kterou zřejmě tito tři žáci trápili delší dobu, letos v lednu zemřela. Její úmrtí podle policie nezavinila cizí osoba.

Podle školní inspekce vedení školy při řešení šikany selhalo a porušilo školský zákon. Magistrát po incidentu ředitele školy odvolal a vypsal konkurz na nové vedení. Později podal trestní oznámení na neznámého pachatele, který se podle něj mohl dopustit trestného činu tím, že zanedbal své povinnosti.

Kauza šikany na škole Na Třebešíně | Foto: Český rozhlas

Jan Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme