Michal Dvořák přibližuje dokument o skupině Lucie: Je to takový celoživotňák

4. červenec 2016

Premiéra předčila všechny moje očekávání, pochvaluje si muzikant Michal Dvořák z kapely Lucie, když během rozhovoru z mobilního studia na karlovarské kolonádě přijde řeč na film Lucie: Příběh jedné kapely. Právě ten byl v neděli večer uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. A producent dokumentu Jan Turek dodává: „Nejde o marketingový produkt, kapela dělá muziku, aby se jim líbila.“

Dokument je podle Jana Turka unikátní v tom, že vznikal 30 let, co kapela působí, neboť režisér David Sís se v okolí pohyboval od začátku a točil všechny úspěchy. „Tohle vše si můžete v tom filmu s nimi prožít,“ vyzdvihuje.

Tvůrci dokumentu se snažili, aby byl zajímavý pro všechny – napínavá a zajímavá přehlídka cesty na vrchol kapely. A Michal Dvořák souhlasí: „Pro nás pro kapelu vzniklo takové psychoterapeutické dílo.“

Čtěte také

Připomíná také, že kapela první tři roky vlastně zkoušela každý den, a vývodou bylo, že když byla na vrcholu, tak se rozpadla. „Během té pauzy jsme na to zapomněli a dali jsme se dohromady,“ říká, a zároveň hodnétí dokument nikoliv jako celovečerák, ale spíše celoživotňák.


Vztahy v kapele jsou nejlepší za posledních 25 let. MICHAL DVOŘÁK

I díky dokumentu jsou vztahy v kapele po 30 letech podle něj vřelé, ale připouští, že navodit takovou atmosféru chvíli trvalo. „Náš comback úplně ideální nebyl, po 10 letech jsme se hledali, ale na vlně úspěchu se vztahy vždy zlepší,“ podotýká Michal Dvořák, podle kterého je o kapelu Lucie stále velký zájem.

A co se týče fyzické kondice, tak sám připouští, že je z celé skupiny nejsportovnější, na zkoušky do Prahy například jezdil na kole až z Jindřichova Hradce. S úsměvem také vzpomíná, že rytmická sekce se ke sportu dala zlomit, kytarová vůbec.

Audio záznam celého rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: prh
Spustit audio