Sněmovní komisi k reorganizaci policie povede Blažek, pracovat začne 11. července

V čele sněmovní vyšetřovací komise k okolnostem reorganizace části policie bude Pavel Blažek z ODS. Někdejší ministr spravedlnosti porazil v tajné volbě Zdeňka Ondráčka z KSČM. První jednání chce svolat na 11. července.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Blažek

Pavel Blažek | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Pavel Blažek po svém zvolení řekl, že bude chtít předvolat jak bývalého šéfa protimafiánského útvaru Roberta Šlachtu, tak olomoucké státní zástupce nebo ministry vnitra a financí.

„Komise musí prověřit, co z tvrzení, které jsme slyšeli v posledním měsíci, mělo reálný základ,“ řekl Blažek.

Bohuslav Chalupa z hnutí ANO se nicméně obává, že komise k žádným konkrétním závěrům nedospěje.

„Tato ambice některých politických subjektů ve sněmovně je patrná od začátku, co se celá kauza rozběhla,“ poznamenal poslanec.

Sněmovna zřídila vyšetřovací komisi v úterý. Má sedm členů, jednoho za každou sněmovní stranu. Výsledky vyšetřování by měla předložit do konce října.

Kvůli chystanému slučování protikorupčního a protimafiánského útvaru odešel od policie šéf ÚOOZ Robert Šlachta. Podle aktuálních informací z Policejního prezidia ho zatím následovali čtyři další lidé.

ČRo, Mikuláš Klang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme