Cestujícím se na týden uzavře část pražského metra. Trať mezi Pankrácí a Roztyly čeká oprava

Na trase linky C nepojede od soboty 2. července až do neděle 10. července metro. Výluka se týká úseku mezi stanicemi Pankrác a Roztyly. Dopravní podnik se chystá opravovat trať.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražské metro (ilustrační foto)

Pražské metro (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„Důvodem výluky je plánovaná výměna původních dřevěných pražců za nové betonové,“ vysvětluje mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková.

„Náhradní dopravu bude zajišťovat autobusová linka XC. Po dobu výluk budou u uzavřených stanic nasazeni informátoři, kteří cestujícím poradí,“ dodává.

Ve špičkách pracovních dnů bude na trase Pražského povstání - Chodovská tvrz - Mikulova - Modrá škola - Háje jezdit ještě autobusová linka číslo 800.

Pražané se musejí během léta připravit i na další omezení v dopravě. Současně s výlukou metra nebudou jezdit tramvaje na trase I. P. Pavlova a Karlovo náměstí. V úterý a ve středu pak tramvaje nepojedou ani v úsecích Lazarská až Albertov a Moráň až Palackého náměstí.

Dočasné přerušení provozu metra v úseku Pankrác – Roztyly | Foto: Dopravní podnik hl. m. Prahy

Lída Křesťanová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme