O prázdninovém víkendu zemřelo na silnicích 11 lidí, řidiči, cyklista, chodec i spolujezdci

Celkem 11 lidí zemřelo od pátku do neděle na českých silnicích. To je o jednoho mrtvého méně než loni. Tragická bilance začala už v pátek, kdy zemřelo 6 lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní nehoda u Telče

Dopravní nehoda u Telče | Foto: HZS kraje Vysočina

Pátek byl nejhorším dnem začátku prázdnin a patří k nejhorším v celém letošním roce. Už ráno ve dvě hodiny srazilo auto v Holčovicích na Bruntálsku chodce, který zemřel. Po osmé ráno uhořel řidič v autě, které narazilo do stromu u Bakova nad Jizerou.

V pátek byl na silnicích velmi silný provoz a podobné to bylo i v sobotu. Kolony byly na silnici číslo 3 na Benešov, Tábor a České Budějovice. Ucpávala se i strakonická čtyřka. A také se bouralo.

V sobotu zemřeli na silnicích dva lidé. Stala se i řada nehod, kde nikdo nezemřel, jako třeba srážka šesti aut na dálnici D1 u Vyškova. Jedinou komplikací tak byly nepříjemné kolony. Stálo se i na mladoboleslavské dálnici D10.

V neděli vyjížděli záchranáři k několika střetům auta a vlaku. Dva mrtví, taková je bilance srážky auta s rychlíkem na trati z Jaroměře do České Skalice. Nehody s vlakem byly v neděli celkem tři.

Při kolizi na Vysočině u Kostelce a ve středních Čechách na Mladoboleslavsku to naštěstí skončilo bez obětí na životech. V Jablonném v Podještědí pak přišel o život po srážce s autem cyklista.

Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme