Bangladéšská policie zadržela dva muže podezřelé z útoku na restauraci v Dháce

Bangladéšská policie zadržela kvůli víkendovému útoku na restauraci v Dháce dva muže. Jednoho z nich původně považovala za rukojmího. Na základě videa natočeného svědkem se ale domnívá, že by mohl patřit k teroristům. Teroristé zabili v restauraci celkem 22 lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bangladéšský policista hlídkuje v metropoli Dháka

Bangladéšský policista hlídkuje v metropoli Dháka | Zdroj: Reuters

Většina útočníků pocházela podle místních úřadů z vlivných rodin a studovala na prestižních školách.

K útočníkům nejspíš patřil i syn vládního politika. Rodiče ho od prosince pohřešují a teď ho poznali na fotografiích, které zveřejnila místní média.

Teroristé vtrhli do restaurace v bangladéšské metropoli Dháce v pátek večer a až do rána tam drželi rukojmí. Při útoku zemřeli dva policisté a 20 civilistů, převážně cizinců z Itálie, Japonska, Indie a Spojených států. Policisté a vojáci zastřelili i šest atentátníků.

K činu se přihlásil takzvaný Islámský stát, bangladéšské úřady to ale odmítají. Podle ministra vnitra patřili útočníci k místní teroristické skupině.

Ministr konkrétně zmínil zakázané Shromáždění svatých bojovníků, které za posledních 10 let v zemi provedlo řadu smrtelných atentátů.

Ondřej Klapal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme