Pilot zříceného letadla EgyptAir chtěl uhasit oheň na palubě, naznačuje záznam z kokpitu

Jeden z pilotů havarovaného letadla společnosti Egyptair se krátce před pádem pokoušel uhasit oheň na palubě. Vyplývá to ze záznamů hovorů z kokpitu havarovaného airbusu, na jehož palubě zahynulo 66 lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záznamy z první černé skříňky před časem potvrdily, že detektory před pádem stroje zaznamenaly kouř na palubě. Trosky z přední části letadla také podle expertů nesly známky poškození žárem a stopy kouře.

Egyptští vyšetřovatelé teď analyzují data z druhé černé skříňky, která zaznamenává hovory posádky v kokpitu. Podle dat piloti o požáru na palubě věděli a jeden z nich se pokusil oheň uhasit.

Airbus A320 zmizel z radarů 19. května během letu z Paříže do Káhiry nad Středozemním mořem. Piloti se naposledy přihlásili při opouštění řeckého vzdušného prostoru, ale o žádných problémech se nezmínili. Po vstupu do egyptského prostoru už se posádka neohlásila.

Na palubě letu MS804 bylo 56 cestujících ze 12 zemí a deset členů posádky. Letadlo před zmizením otočilo kurz o 90 stupňů vlevo, pak o 360 stupňů na druhou stranu a nakonec definitivně zmizelo z radarů.

Příčiny neštěstí vyšetřovatelé nadále zjišťují. Spekulace o možném teroristickém útoku nepotvrdila žádná skupina, která by se k akci přihlásila.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme