Hasiči kvůli požáru evakuovali 25 seniorů z diecézní charity v Brně

Nad ránem hasiči evakuovali 25 seniorů z domu diecézní charity v brněnské Žižkově ulici. V jednom z bytů vypukl požár, který způsobil škodu za jeden milion korun. Dvanáct lidí ošetřili záchranáři a odvezli je do nemocnice. Do ohněm neponičených bytů se ještě dnes vrátí 15 seniorů. Zbylí se dočasně přesunou do hospice v Rajhradě a do nemocnice u svaté Anny v Brně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči kvůli požáru evakuovali charitní Domov svaté Anežky v Brně

Hasiči kvůli požáru evakuovali charitní Domov svaté Anežky v Brně | Zdroj: ČTK

„Celkem jsme zachránili, víceméně vynesli, 25 osob převážně imobilních nebo hůře mobilních seniorů. Z toho deset osob skončilo v péči záchranné služby a bylo následně odvezeno do zdravotnických zařízení,“ říká mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Podle něj zbylí senioři, kteří neměli, kam se v noci vrátit, vyhledali útočiště v autobusu dopravního podniku, který na místo hasiči nechali přistavit.

Diecézní charita už našla pro část klientů a obyvatel náhradní prostory v rámci svých služeb.

„Konkrétně v hospici v Rajhradě, kde jsou lůžkové kapacity a jsou vybaveni plně tak, aby akceptovali lidi i v těchto krizových situacích. Menší část lidí půjde do nemocnice u svaté Anny, se kterou spolupracujeme,“ popisuje mluvčí charity Diana Tuyet-Lan Kosinová.

Hasiči kvůli požáru evakuovali charitní Domov svaté Anežky v Brně | Foto: ČTK

Tomáš Kremr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme